U bent hier

Winnaar ROM award

Winnaar ROM Award

GGz Breburg wint VitalHealth SynQuest ROM Award met I.ROC initiatief

Tijdens het 10-jarig jubileum congres van SynQuest op 6 maart 2018, heeft GGz Breburg voor de 3e maal achtereen de VitalHealth SynQuest ROM Award gewonnen. Dit keer sleepten Barbara Breugelmans en John Jongejan met hun bevlogen presentatie over de invoering en het gebruik van de herstelschaal I.ROC bij de Centra Psychose en ART van Zorggroep Impact de VitalHealth SynQuest ROM Award binnen.

De I.ROC meet op een laagdrempelige wijze herstel in brede zin (persoonlijk, maatschappelijk, functioneel, klinisch) en is volgens cliënten en behandelaars een zinvol instrument om de voortgang van de behandeling en het herstelproces te evalueren. Namens GGz Breburg wonnen in voorgaande jaren achtereenvolgens Zorggroep Volwassenen en Centrum Senioren deze award.

Cliëntvertegenwoordigers vanuit GGz Breburg verkozen de uit Schotland afkomstige, Individual Recovery Outcomes Counter[1] (I.ROC) boven andere ROM meetinstrumenten. Dit vanwege de heldere vraagformuleringen, mooie visuele vormgeving van het instrument en de grafische uitkomst in een herkenbaar 'spinnenweb'/sterdiagram. Na een pilot en onderzoeksperiode, waaraan zo'n 300 cliënten deelnamen, is sinds januari 2018 bij de centra Psychose en ART[2] de I.ROC ingebed in de reguliere ROM. Dit betekent dat in deze centra bij alle cliënten (in totaal zo'n 1500 cliënten) minimaal jaarlijks gekoppeld aan de behandelplancyclus gemeten wordt met de I.ROC. Geheel in het verlengde van de praktijkervaringen in de pilot, is bij deze cliënten de I.ROC helpend bij het werken met concrete hersteldoelen.

SynQuest is het samenwerkingsverband van 10 GGz instellingen, waaronder GGz Breburg, dat de doorontwikkeling en het inhoudelijk zinvol gebruik van uitkomstmetingen (ROM) in de behandeling stimuleert. SynQuest en Vital Health, de leverancier van de ROM applicatie QuestManager, stimuleren met deze ROM award best practices op het gebied van ROM in de behandelpraktijk.

Meer over

Toevoegen: foto winnaar - volgt